Leiden Culinair 2018, gehouden in het weekend van de Lakenfeesten, is je favoriete ontmoetingsplek om de zomer in te luiden. 

Vier dagen lang, dit jaar van donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni, is de Lammermarkt het proeflokaal van Leiden en omgeving, waar restaurants uit deze stad hun beste gerechten presenteren. Het festival staat borg voor vertrouwde en verrassende ontmoetingen, culinaire ontdekkingen en veelzijdig vermaak.

En dat nu al ruim 30 jaar!!!!

  

Donderdag zal 24 kitchen Foodtruck challenge 24 kitchen 17:00-20:00 uur draaien

De aftrap van Leiden Culinair is dit jaar extra bijzonder. Naast onze deelnemende restaurants, komt 24Kitchen langs met 3 foodtrucks voor de opnames van Food Truck Challenge. Kom gezellig langs bij de aftrap en proef ook de gerechten van de Worsten van Babel, Soundos & Lange Frans of die van Pauline Wingelaar & Anouk Hoogendijk. Een aantal festivalgangers zal fungeren als jurylid en de gerechten van de drie duo’s moeten proeven en keuren. Wie het populairste is en de meeste gerechten verkoopt, wint. Julius Jasper zal aan het eind van de challenge de eindbeoordeling doen.

Wist u dat er mogelijkheid is om uw eigen dinertafel voor 8 personen te reserveren (nog een paar tafels verkrijgbaar) “CLUB CULINAIR” All Class Kitchen Art Events zal u overstelpen met de heerlijkste gerechten. Meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welke Leidse restaurateur, gaat er dit jaar met de Leiden Culinair eer vandoor? De jury bestaat uit de verse winnaar van Masterchef Frederick van Emstede, Marno Langbroek en Marieke Walenkamp.

Openingstijden

  • Donderdag 21 juni van 17.00 tot 23.00 uur
  • Vrijdag 22 juni van 16.00 tot 00.00 uur
  • Zaterdag 23 juni van 14.00 tot 01.00 uur
  • Zondag 24 juni van 13.00 tot 21.30 uur

Leiden Culinair is een sterk merk in deze stad, gedragen door de restaurants en een organiserend bestuur van vrijwilligers die het evenement zonder een euro subsidie realiseren. Inspiratie, toegankelijkheid en kwaliteit zijn bepalende waarden van het festival. Inwoners, bezoekers, horeca, bedrijfsleven, gemeente en maatschappelijke organisaties treffen elkaar in de setting van de historische binnenstad van Leiden.

Rondom één groot plein heeft elk deelnemend restaurant een eigen stand. Je bepaalt zelf wat je eet van welk restaurant op welk moment. Het plein is één groot terras, het middengedeelte is overdekt met reuzenparasols. Ook bij een regenbui gaat het feest dus gewoon door.

Leiden Culinair is voor iedereen gratis toegankelijk. Voor meer informatie neem contact op via info@Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

muziekprogramma

muziekprogramma

reuzenrad